Labradory
Opinie, dyskusje, komentarze, forum o psach
Labradory
|
Labradory |
| Autor |
Wiadomość |
Thorus12
Psiarz ;P
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2009, 21:11 Labradory
|
|
|
A wiec otwieram dyskusje o labradorach...
Labradory to mi3e, fajne i cierpliwe psy. Jako szczenie bardzo lubi sie bawia, ma niesamowiecie ostre k3y wiec trzeba uwa?aa. S? ciekawe, wnosz? mi3? atmosfere. Nie mo?na im dawaa ?adnych "gówien"(czytaj: ?mieci jako jedzenie) np. kaszy czy ziemniaków. Bardzo lubi? nosia ró?ne rzeczy w pysku, najczesciej reke cz3owieka xD
Te psioki gryz? - fakt, ale gryz? dla zabawy i gryz? tak, ?eby Cie nie bola3o. Jednak doros3y Labrador, jak chce, to potrafi mocno upierdzielic ;)
Pozdrawiam,
Thorus12 |
_________________ Cze?? Gość i od razu wejdz na www.dogs.ugu.pl ;) |
|
|
|
 |
DemOla
Psy gora!

Pomogła: 1 raz Wiek: 13 Dołączyła: 14 Wrz 2009 Posty: 183 Skąd: Izabelin/Warszawa
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2009, 21:41
|
|
|
| Thorus12 napisał/a: | | Nie mo?na im dawaa ?adnych "gówien"(czytaj: ?mieci jako jedzenie) np. kaszy czy ziemniaków. |
?adnemu psu nie mo?na...!
Moja kol ma Labka, ?wietny jest.! Kocham takie szalone psy, pasuj? do mnie. XD
Niedaleko mnie mieszka czekoladka, kochany.. <33 Gucio sie wabi i kocha aportowaa. Zawsze jak przechodze obok to ten pi3ke pod ogrodzenie mi daje i zmusza ?ebym mu rzuci3a. Jak to zrobie to on przynosi.:D |
_________________ RASOWY=RODOWODOWY!
Stop pseudohodowcom !!
 |
|
|
|
 |
Anjali
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 17 Lip 2009 Posty: 237
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 11:09
|
|
|
| Thorus12 napisał/a: | | Labradory to mi3e, fajne i cierpliwe psy. Jako szczenie bardzo lubi sie bawia, ma niesamowiecie ostre k3y wiec trzeba uwa?aa. |
Co do charakteru - zdarzaj? sie wyj?tki.
Ka?de szczenie lubi sie bawia i ma z?bki
| Thorus12 napisał/a: | | Nie mo?na im dawaa ?adnych "gówien"(czytaj: ?mieci jako jedzenie) np. kaszy czy ziemniaków. |
Wiec np. kundelkom mozna, tak?
| Thorus12 napisał/a: | Bardzo lubi? nosia ró?ne rzeczy w pysku, najczesciej reke cz3owieka xD
Te psioki gryz? - fakt, ale gryz? dla zabawy i gryz? tak, ?eby Cie nie bola3o. Jednak doros3y Labrador, jak chce, to potrafi mocno upierdzielic ;) |
Zaden pies nie powinien gryzc swojego wlasciciela!
Labrador chyba nawet we wzorcu ma przypisane lagodne usposobienie!
Oczywiscie nie oznacza to, ze kupujemy takiego labradora i olewamy wychowanie bo przeciez on ma byc przyjazny i przytulny. |
_________________ RASOWY = RODOWODOWY
Nasze w?tki:
FOKSIO
http://www.forumopsach.pl/-164-foksio-vt558.html
ARRES
http://www.forumopsach.pl/-164-arres-vt393.html |
|
|
|
 |
Reklama
Administrator
|
|
|
|
 |
Thorus12
Psiarz ;P
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 12:30
|
|
|
| Thorus12 napisał/a: | | Labradory to mi3e, fajne i cierpliwe psy. Jako szczenie bardzo lubi sie bawia, ma niesamowiecie ostre k3y wiec trzeba uwa?aa. |
| Anjali napisał/a: | Co do charakteru - zdarzaj? sie wyj?tki.
Ka?de szczenie lubi sie bawia i ma z?bki |
Nie ka?de szczenie ma z?bki ;P
| Anjali napisał/a: | | Wiec np. kundelkom mozna, tak? |
Na ich organizm wiele to nie wp3ynie ;P
| Thorus12 napisał/a: | Bardzo lubi? nosia ró?ne rzeczy w pysku, najczesciej reke cz3owieka xD
Te psioki gryz? - fakt, ale gryz? dla zabawy i gryz? tak, ?eby Cie nie bola3o. Jednak doros3y Labrador, jak chce, to potrafi mocno upierdzielic ;) |
| Anjali napisał/a: | Zaden pies nie powinien gryzc swojego wlasciciela!
Labrador chyba nawet we wzorcu ma przypisane lagodne usposobienie!
Oczywiscie nie oznacza to, ze kupujemy takiego labradora i olewamy wychowanie bo przeciez on ma byc przyjazny i przytulny. |
Rozbawi3a? mnie tym xD Znaczy pierwsz?linijk? :D i troche te? drug? ;) |
_________________ Cze?? Gość i od razu wejdz na www.dogs.ugu.pl ;) |
|
|
|
 |
Anjali
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 17 Lip 2009 Posty: 237
|
|
|
|
 |
mrau
Wiek: 25 Dołączyła: 13 Wrz 2009 Posty: 46 Skąd: Lublin/Hastings
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 14:32 Re: Labradory
|
|
|
| Thorus12 napisał/a: | A wiec otwieram dyskusje o labradorach...
Labradory to mi3e, fajne i cierpliwe psy. Jako szczenie bardzo lubi sie bawia, ma niesamowiecie ostre k3y wiec trzeba uwa?aa. S? ciekawe, wnosz? mi3? atmosfere. Nie mo?na im dawaa ?adnych "gówien"(czytaj: ?mieci jako jedzenie) np. kaszy czy ziemniaków. Bardzo lubi? nosia ró?ne rzeczy w pysku, najczesciej reke cz3owieka xD
Te psioki gryz? - fakt, ale gryz? dla zabawy i gryz? tak, ?eby Cie nie bola3o. Jednak doros3y Labrador, jak chce, to potrafi mocno upierdzielic ;)
Pozdrawiam,
Thorus12 |
1. Ka?de szczenie lubi sie bawia a labki zostaj? szczeniakami do pó1nej staro?ci. Tak samo jak chyba wszystkie retrievery...
2. Pierwsze z?bki - "mleczaki" - s? zawsze ostrzejsze od tych pó1niejszych.
3. ?adnemu psu nie wolno dawaa "gówien" - bez wzgledu na to czy to kundelek czy pies z metryk?.
4. Lubi? nosia bo to aportery...
5. ... ale niedopuszczalnym jest aby powalaa sie podgryzaa.
6. Labki to du?e psy, masywne - misie z wielk? si3?. Potrafi mocno ugry1a ale nie mo?na do tego dopuszczaa. We wzorcu wyra1nie napisano, ?e s? to psy o 3agodnym usposobieniu - gryz?cy labek to b3?d w hodowli. |
|
|
|
 |
kamila92
|
Wysłany: 14 Grudzień 2009, 11:01
|
|
|
Czytam sobie o labkach i śmiać mi się chce
Przez reklamy i ludzi którzy klepią głupoty rasa ta bardzo ucierpiała. Labradory uważane są za inteligentne psy, ludzie kupują małą puchatą kulkę jaką zobaczyli w reklamie, biorą do domu i nagle szok...pies wszystko niszczy, obgryza ściany, rozrywa skarpetki, rysuje panele bo próbuje kopać w podłodze. Idą z nim na spacer ,a tutaj co? Pies się szarpie, wyrywa ręce, kąpie się w każdej kałuży, zjada kupy, nie słucha się i dostaje ADHD.
Labradory owszem są mądre i inteligentne ale trzeba je potrafić wychować, ułożyć. One muszą mieć zajęcie, nie mogą bezczynnie siedzieć.
Labradory słyną z tego że to idealne psy dla dzieci Tylko dlaczego nie mówi się że potrafią dziecku zrobić krzywdę, w prawdzie niechcący ale potrafią. Są ciężkie i duże, mało delikatne. W zabawie przewrócą, trącą, ostro zadrapią... |
|
|
|
 |
Justyna
Instruktor-sta?ysta

Wpisz pięć dowolnych liter: RULEZ
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 1588
|
Wysłany: 14 Grudzień 2009, 15:16
|
|
|
| Cytat: | Czytam sobie o labkach i śmiać mi się chce
Przez reklamy i ludzi którzy klepią głupoty rasa ta bardzo ucierpiała. Labradory uważane są za inteligentne psy, ludzie kupują małą puchatą kulkę jaką zobaczyli w reklamie, biorą do domu i nagle szok...pies wszystko niszczy, obgryza ściany, rozrywa skarpetki, rysuje panele bo próbuje kopać w podłodze. Idą z nim na spacer ,a tutaj co? Pies się szarpie, wyrywa ręce, kąpie się w każdej kałuży, zjada kupy, nie słucha się i dostaje ADHD.
Labradory owszem są mądre i inteligentne ale trzeba je potrafić wychować, ułożyć. One muszą mieć zajęcie, nie mogą bezczynnie siedzieć.
Labradory słyną z tego że to idealne psy dla dzieci Tylko dlaczego nie mówi się że potrafią dziecku zrobić krzywdę, w prawdzie niechcący ale potrafią. Są ciężkie i duże, mało delikatne. W zabawie przewrócą, trącą, ostro zadrapią... |
w pełni sie zgadzam!!!! Niestety większość popularnych ras ucierpiała przez popularność. Popatrz co sie stało z Owczarkami. Co do ADHD i niszczenia- kazdy pies z braku zajęcia bedzie niszczył. Baaa, szczeniak nawet jak ma zajecie-będzie niszczył.
Co do inteligencji. Kazdego psa pracy trzeba nauczyć. zaden nie rodzi sie z ta umiejętnością. Tylko jednym to przychodzi łatwiej- innym trudniej.
Teraz temat dzieci. Bardzo drażniący. NIE M<A PSÓW dla dzieci. Poprostu nie ma. Kazdego psa równiez trzeba nauczyć odpowiedniego podejścia, zachowania itp. |
_________________ RASOWY=RODOWODOWY
http://www.stoppseudohodowcom.org/ |
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
28% |
834/2982 |
|
|
|
|
 |
kamila92
|
Wysłany: 16 Grudzień 2009, 00:42
|
|
|
| Justyna napisał/a: | | Niestety większość popularnych ras ucierpiała przez popularność. Popatrz co sie stało z Owczarkami |
Niestety wiem co się stało. Teraz liczy się to aby tyłek miał jak najniżej ziemi itp.
| Justyna napisał/a: | | Co do ADHD i niszczenia- kazdy pies z braku zajęcia bedzie niszczył. |
Labradory są tutaj specjalistami
| Justyna napisał/a: | | Baaa, szczeniak nawet jak ma zajecie-będzie niszczył. |
Nie zgadzam się z tym. |
|
|
|
 |
Justyna
Instruktor-sta?ysta

Wpisz pięć dowolnych liter: RULEZ
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 1588
|
Wysłany: 16 Grudzień 2009, 09:14
|
|
|
| Cytat: | | Teraz liczy się to aby tyłek miał jak najniżej ziemi itp. |
tak- w liniach eksterierowych- nie w uzytkowych. Chodziło mi tu raczej o agresje, lek, i wogle zachowanie, charakter popsuty przez ludzi.
| Cytat: | | Labradory są tutaj specjalistami |
To do grupy specjalistów dodaj jeszcze owczarki, bordery, ausiki, bosy, goldeny i wiele, wiele innych.
| Cytat: | Justyna napisał/a:
Baaa, szczeniak nawet jak ma zajecie-będzie niszczył.
Nie zgadzam się z tym. |
żle napisałam. Pracocholiczny szczeniak z ADHD bedzie niszczył. Widzisz ja mam psa- pracocholika. I jako szczeniak poprostu zniszczył tyle rzeczy, ze szkoda gadac. Zostawał sam w domu maks 3 godziny dziennie, i nie codziennie, miał mase zajęć, szkolł. W ciągu tej chwili kuiedy zostawał sam, badz w nocy. |
_________________ RASOWY=RODOWODOWY
http://www.stoppseudohodowcom.org/ |
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
28% |
834/2982 |
|