Pytanie odnośnie rodowoduó yorków
Opinie, dyskusje, komentarze, forum o psach
Pytanie odnośnie rodowoduó yorków
|
Pytanie odnośnie rodowoduó yorków |
| Autor |
Wiadomość |
wnukus

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2010, 16:32
|
|
|
| Aneta_M napisał/a: | york ma już rodowód to jeśli nie jeździ na wystawy, to rodowód wcale mu nie przepada, tak?
|
A jak zesz ma mu przepasc? To jakas inna rasa jest, wyjatek w FCI?? Powiedz kolezance niech nie leci w kulki i nie opowiada bredni bo czy to AST, czy Doberman czy York to prawa obowiazuja te same. |
|
|
|
 |
effcyk

Wpisz pięć dowolnych liter: black
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 01 Lis 2009 Posty: 289 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 10:23
|
|
|
takie głupoty o tym rodowodzie mógł wbić jej tylko ten kto psy sprzedał - czyli pseudohodowca, bo każda szanująca się zarejestrowana hodowla, od razu daje metryczke wraz ze szczeniakiem. A głupoty w stylu " jak pani będzie potrzebna metryczka niech się pani do nas zgłosi" to żenada po prostu i nie hodowla . A rodowód wyrabiamy wdłg własnego uznania, czy psa wystawiamy czy nie i rodowód jest papierkiem ważnym przez całe życie psa - czy się go wystawia czy trzyma w kojcu.
Dziewczyna po prostu dała się nieżle zrobic w balona . |
_________________ http://portal.labradory.info/ |
|
|
|
 |
Aneta_M

Wpisz pięć dowolnych liter: qazxs
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 10:24
|
|
|
No dla mnie własnie Wnukus to wszystko jest niepojęte, że niby niejeżdżącemu na wystawy yorkowi przepada rodowód ....
Byłam pewna na 99% że tak jest, bo przecież co za różnica jaka rasa, zasady są takie same.
| Cytat: | | Dziewczyna po prostu dała się nieżle zrobic w balona |
Tak jej tez mówiłam, ale się dalej wykłucała |
_________________ Galeria mojego psa -> http://www.forumopsach.pl/-164-bajer-vt1471.html |
|
|
| Poziom: 16 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
105/556 |
|
|
|
|
 |
Reklama
Administrator
|
|
|
|
 |
Alea
Wpisz pięć dowolnych liter: 23233
|
Wysłany: 29 Sierpień 2010, 12:52
|
|
|
| Jakaś dziwna ta dziewczyna , nie ma pojęcia o czymś i zamiast spytać się tych którzy coś wiedzą to wierzy w jakieś bzdury |
|
|
|
 |
ladyS
|
Wysłany: 29 Sierpień 2010, 20:01
|
|
|
| Powiedz koleżance, że rodowód to dokument potwierdzający rasowość i pochodzenie, a nie liczbę wystaw. |
|
|
| Poziom: 21 HP |
 |
 |
 |
 |
29% |
288/996 |
|
|
|