Sheltie w czasie zimy
Opinie, dyskusje, komentarze, forum o psach
Sheltie w czasie zimy
|
Sheltie w czasie zimy |
| Autor |
Wiadomość |
Czupurex
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2010, 14:33 Sheltie w czasie zimy
|
|
|
Witam. Czy można przetrzymywać owczarka szetlandzkiego w czasie zimy na dworze, czy może lepiej jednak zgarnąć go do domu.
Z góry dzięki
Czupu |
|
|
|
 |
Aneta_M

Wpisz pięć dowolnych liter: qazxs
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2010, 14:42
|
|
|
Jeśli masz możliwość trzymania psa w domu to wogóle nie widzę potrzeby trzymania go na podwórku.
Poza tym sheltie to raczej nie psy podwórkowe ... |
_________________ Galeria mojego psa -> http://www.forumopsach.pl/-164-bajer-vt1471.html |
|
|
| Poziom: 16 HP |
 |
 |
 |
 |
19% |
105/556 |
|
|
|
|
 |
julia541
|
Wysłany: 8 Kwiecień 2010, 22:02
|
|
|
| Tylko że teraz jest wiosna ale dobra. Aneta takie głupie zdanie napsiałaś, ze shelti to nie psy podwórkowe, nie są to dlaczego ludzie trzymają je na dworze i są szczęsliwe. PO DRUGIE JAKIE PSY TOP PSY PODWÓRKOWE ? |
|
|
|
 |
Reklama
Administrator
|
|
|
|
 |
Aneta_M

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 13:15
|
|
|
| julia541 napisał/a: | | Tylko że teraz jest wiosna ale dobra. Aneta takie głupie zdanie napsiałaś, ze shelti to nie psy podwórkowe, nie są to dlaczego ludzie trzymają je na dworze i są szczęsliwe. PO DRUGIE JAKIE PSY TOP PSY PODWÓRKOWE ? |
Pisząc poprzedni post chodziło mi przede wszystkim o trzymanie psa na podwórku prze4z cały rok, non stop (No ale przecież, niektórym trudno samemu pewnych rzeczy się domyślić i trzeba pisać wprost, jak krowie na rowie )
Jakie to psy podwórkowe? Chociażby takie jak kaukazy, bernardyny, jużaki itp. |
_________________ Galeria mojego psa -> http://www.forumopsach.pl/-164-bajer-vt1471.html |
|
|
 |
 |
 |
 |
19% |
105/556 |
|
|
|
|
 |
Patrycja2010
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:06
|
|
|
| Aneta_M napisał/a: | | julia541 napisał/a: | | Tylko że teraz jest wiosna ale dobra. Aneta takie głupie zdanie napsiałaś, ze shelti to nie psy podwórkowe, nie są to dlaczego ludzie trzymają je na dworze i są szczęsliwe. PO DRUGIE JAKIE PSY TOP PSY PODWÓRKOWE ? |
Pisząc poprzedni post chodziło mi przede wszystkim o trzymanie psa na podwórku prze4z cały rok, non stop (No ale przecież, niektórym trudno samemu pewnych rzeczy się domyślić i trzeba pisać wprost, jak krowie na rowie )
Jakie to psy podwórkowe? Chociażby takie jak kaukazy, bernardyny, jużaki itp. |
Droga Anetko:* To trochę niewyrafinowane, traktować innych użytkowników jak malutkie dzieci... W tym poście tak potraktowałaś julię.... Ja bym była na jej miejscu zdenerwowana, że jakaś niedoświadczona forumowiczka podważałaby moją wypowiedź...
Mam proźbę... pisz może z jakimiś znakami interpunkcyjnymi i jakąś poprawną polszczyzną, bo by się łatwiej czytało.... Aha, czyli że ty dzielisz psy na podwórkowe i nie podwórkowe? hmm , ciekawe podejście..sądzę że dlatego duzo psów znajduje się na łańcuchach i w schronisku,.. z takim podejściem .... Gdybyś miała bernardyna i sheltiego, to na jednego byś huhała, ciumkała a drugi do budy i na podwórko won? Rosną faktycznie miłośnicy zwierząt .... lol |
|
|
|
 |
julia541
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:41
|
|
|
| I typ podobne ??????? To wydaje mi sie śmieszne jakie te rasy mają podobieństwa ? Są duze ? Twoje wypowiedzi są makabryczne. Ośmieszasz mnie za każdym razem i piszesz jak bym miała dałna |
|
|
|
 |
Aneta_M

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:41
|
|
|
| Cytat: | | To trochę niewyrafinowane, traktować innych użytkowników jak malutkie dzieci... W tym poście tak potraktowałaś julię.... |
Nie traktuję nikogo jak dziecko, jednak wydawało mi się, że pewne rzeczy są oczywiste, a okazało się, że dla niektórych jednak nie ...
| Cytat: | | Ja bym była na jej miejscu zdenerwowana, że jakaś niedoświadczona forumowiczka podważałaby moją wypowiedź... |
Wytłumacz mi w tym miejscu w jaki sposób niedoświadczona? Nazwałaś mnie tak bo jestem tu dopiero kilka dni?
Otóż w tym momencie chciałabym ci uświadomić, że fakt, iż ktoś jest na forum nowy nie oznacza, że jest zielony. Ja co prawda jestem tu nowa, ale od kilku lat siedzę równierz na innych forach, więc braku doświadczenia mi nie zarzucaj.
Ależ się mnie uczepiłaś Masz mało ciekawe życie, że na forum doszukujesz się jakichś ekscesów? Idź, poszukaj problemów gdzie indziej
| Cytat: | | Mam proźbę... pisz może z jakimiś znakami interpunkcyjnymi i jakąś poprawną polszczyzną, bo by się łatwiej czytało.... |
Tak właśnie piszę, czasem jednak w pośpiechu KAŻDEMU zdarza się zapomnień użyć polskiego znaku czy interpunkcji
| Cytat: | | Aha, czyli że ty dzielisz psy na podwórkowe i nie podwórkowe? |
Kochana Patrysiu, nie dzielę tak psów, jednak jedne bardziej nadają się do trzymania na dworze niż drugie ...
| Cytat: | | hmm , ciekawe podejście..sądzę że dlatego duzo psów znajduje się na łańcuchach i w schronisku,.. z takim podejściem .... |
Posłuchaj dziewczyno, gdyby wszyscy ludzie na świecie mieli takie podejście do psów jak ja, psy żyły by jak w niebie i żadne nigdy nie wylądowałby w schronisku.
| Cytat: |
Gdybyś miała bernardyna i sheltiego, to na jednego byś huhała, ciumkała a drugi do budy i na podwórko won? |
Po pierwsze, takich ras na pewno nigdy bym nie miała, po drugie nawet jeśli, to oba byłyby tak samo traktowane
Czy masz do mnie jeszcze jakieś ale?
| julia541 napisał/a: | | jak bym miała dałna |
Ty to powiedziałaś |
|
|
 |
 |
 |
 |
19% |
105/556 |
|
|
|
|
 |
julia541
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:43
|
|
|
| Jetstes śmieszna, skromnosci za grosz! Nie wyrachowana nieudacznica! Napisz mi kochana jakie psy mogą życ na łańcuchu , znajdziesz taką rasę ? A jednak ludzie trzymają. Dziwne nie ?? |
|
|
|
 |
Aneta_M

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:45
|
|
|
| julia541 napisał/a: | | Jetstes śmieszna, skromnosci za grosz! Nie wyrachowana nieudacznica! Napisz mi kochana jakie psy mogą życ na łańcuchu , znajdziesz taką rasę ? A jednak ludzie trzymają. Dziwne nie ?? |
Oczywiście żadne psy nie są stworzone do trzymania n łańcuchu, jednak są rasy, które jakby nie patrzeć mają lepsze predyspozycje do tego ( np. dłuższa sierść).
I nie waz się mnie obrażać, nieudacznicą możesz nazywać swoją matkę, albo kogoś innego ze swojego otoczenia a nie mnie nie znając mnie zupełnie |
|
|
 |
 |
 |
 |
19% |
105/556 |
|
|
|
|
 |
julia541
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 14:49
|
|
|
Tylko ze ja nie mam mamy [*]
Co do twojego obrażania mnie i mojej rodziny a nawet osób umarłych z mojej rodziny to zosatwiam to bezkomentarza. A co powiesz o yorkach, przecież mają długą sierść niech idą na dwór ! Ale masz plytkie myslenie. MIŁOŚNIK PSÓW SIE ZNALAZŁ |
|
|
|
 |
|
|
Sheltie w czasie zimy |