Godziny spacerów
Opinie, dyskusje, komentarze, forum o psach
Godziny spacerów
|
Godziny spacerów |
| Autor |
Wiadomość |
Patrycja2010
|
Wysłany: 30 Marzec 2010, 21:54
|
|
|
| Justyna napisał/a: | | Cytat: | | zgadzam sie z kolegą pies może jeść dużo ale najważniejszy jest RUCH .przecież to spali.ważne jest to żeby trening był systematyczny.codzienie 45min z pieskiem pobiegać.a po tygodniu zobaczysz efekty.i w cale nie trzeba mu zmieniać karmy. |
45min? To chyba na porannym spacerze, na popołudniowym z dwie godziny i wieczornym-no może być 45min.
45 min to może i wystarczy-dla ratklerka. przy dużym i średnim psie ruch to minimum 3 godziny |
Ja z psami chodzę rano 1h, po południu z 3-4 h i wieczorem 1h .. popołudniowe spacery spędzam na rzucaniu freesby, ćwiczeniu, agility etc... oraz na porządnym wybieganiu...Moim zdaniem Justyno 2 h to za mało, by pies był na prawdę szczęśliwy i na prawdę się wybiegał.. przemyśl sobie:) A jakiego masz psiaka? |
|
|
|
 |
Justyna
Instruktor-sta?ysta

Wpisz pięć dowolnych liter: RULEZ
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 1588
|
Wysłany: 31 Marzec 2010, 09:50
|
|
|
Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze.
Ja mam owczarka niemieckiego-rano dwie godziny rowerek, po południu 3-4-5godzin spacerek z praca, (zalezy czy idziemy na trening), w międzyczasie nauka sztuczek, komend-w domu, potem treningi w klubie(frisbee, flayball, agility)treningi posłuszenstwa-we własnym zakresie, no i wiecvzorny spacer-ze dwie godziny. |
_________________ RASOWY=RODOWODOWY
http://www.stoppseudohodowcom.org/ |
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
27% |
805/2982 |
|
|
|
|
 |
Patrycja2010
|
Wysłany: 31 Marzec 2010, 16:28
|
|
|
| Justyna napisał/a: | Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze.
Ja mam owczarka niemieckiego-rano dwie godziny rowerek, po południu 3-4-5godzin spacerek z praca, (zalezy czy idziemy na trening), w międzyczasie nauka sztuczek, komend-w domu, potem treningi w klubie(frisbee, flayball, agility)treningi posłuszenstwa-we własnym zakresie, no i wiecvzorny spacer-ze dwie godziny. |
No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? Pisz jak ty myślisz i jak ma twój pies a nie:-) Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-) |
|
|
|
 |
Reklama
Administrator
|
|
|
|
 |
effcyk

Wpisz pięć dowolnych liter: black
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 01 Lis 2009 Posty: 289 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 09:14
|
|
|
| Patrycja2010 napisał/a: | | No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? |
jak mniej czasu, skoro pies Justyny jest na dworze 3-4 godziny a i ona sama poleciła komuś
| Justyna napisał/a: | | minimum 3 godziny | .
| Patrycja2010 napisał/a: | | Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? |
Z tego co wiem Justyna pieska nie wystawia, ale nie oznacza to, że nie jeżdzi, nie obserwuje i nie ma o tym jakiegoś pojęcia. Czy trzeba psa wystawiać, żeby mieć pojęcie o wystawach? nie sądze.
A i jeszcze jedna kwestia, to że masz 4 psy w domu a np. Justyna czy ja jednego, nie oznacza również, że mało wiemy o wychowaniu psów. Tak jak i Ty wiesz coś o wychowaniu, tak i my też wiemy coś o wychowaniu - bo Justyna ma DONka, ja Labka - także każda z nas wie, co taki pies wymaga, jak go wychować, jak spędzać z nim czas - pozatym mój obecny lab nie jest moim 1 psem. Z psami mam kontakt od kiedy się urodziłam, czyli jakieś 22 lata, a i chętnie pomagam ludziom , jak pieska nauczyć tego czy tamtego, bądż jak go wychować jeśli mają problem i zwracają się z tym do mnie. Wiesz z reguły nie chodzi o to, że ilość psów przejawia się w Twojej wiedzy o wychowaniu - nie o to chodzi, bo mając nawet 5 psów człowiek może mieć małe pojęcie niż ten co ma 1 a świetnie wychowanego.
| Patrycja2010 napisał/a: | | Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-) |
a ja bym nic nie zmieniała. Po co ? skoro Justynie i jej pieskowi pasują takie pory dnia na określone spacery czy ćwiczenia to po co to zmieniać? Pies i tak spędza bardzo dużo czasu na zewnątrz, a czy to rano będzie rower czy po południu to nie ma większego znaczenia, bo poza rowerem pies ma spacery i wszelkie ćwiczenia - prace z psem, co w szczególności sobie cenie u właścicieli, , kontakt, zajęcie ze zwierzakiem . Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela |
_________________ http://portal.labradory.info/ |
|
|
|
 |
Justyna
Instruktor-sta?ysta

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 12:13
|
|
|
A ja bym nie zmieniała. Dlatego, ze wieczorem-jest cwiczak, sa treningi. Najbardziej lubimy pracowac wieczorem. Dlaczego-bo z reguły jest mniej ludzi niz rano, mniej psów itp.
Pozatym na godziny treningów klubowych-nie mam wpływu.
| Cytat: | | No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? Pisz jak ty myślisz i jak ma twój pies a nie:-) Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-) |
Tak? Mój pies jest psem SPORTOWYM. Wystawy mnie nie interesuja. Wystawy-ok jak ktoś chce hodowac. sama wystawa nie jest żadnym wyznacznikiem, ani wiedzy kynologicznej, ani wychowania. Skor masz wystawowe owczarki rozumiem, że robisz z nimi PT i IPO? |
|
|
 |
 |
 |
 |
27% |
805/2982 |
|
|
|
|
 |
elizabetka
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 12:27
|
|
|
Witam Wszystkich:)
Mam takie pytanie, czy ktos z Was daje swojemu pieskowi karme Arion Light , chodzi mi konkretnie o dawkowanie. Kupilam karme na wage i nie znam dawkowania.
Byłabym wdzieczna o podanie tabelki z dawkowaniem tejże karmy. |
|
|
|
 |
Patrycja2010
|
Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 23:16
|
|
|
| effcyk napisał/a: | | Patrycja2010 napisał/a: | | No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? |
jak mniej czasu, skoro pies Justyny jest na dworze 3-4 godziny a i ona sama poleciła komuś
| Justyna napisał/a: | | minimum 3 godziny | .
| Patrycja2010 napisał/a: | | Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? |
Z tego co wiem Justyna pieska nie wystawia, ale nie oznacza to, że nie jeżdzi, nie obserwuje i nie ma o tym jakiegoś pojęcia. Czy trzeba psa wystawiać, żeby mieć pojęcie o wystawach? nie sądze.
A i jeszcze jedna kwestia, to że masz 4 psy w domu a np. Justyna czy ja jednego, nie oznacza również, że mało wiemy o wychowaniu psów. Tak jak i Ty wiesz coś o wychowaniu, tak i my też wiemy coś o wychowaniu - bo Justyna ma DONka, ja Labka - także każda z nas wie, co taki pies wymaga, jak go wychować, jak spędzać z nim czas - pozatym mój obecny lab nie jest moim 1 psem. Z psami mam kontakt od kiedy się urodziłam, czyli jakieś 22 lata, a i chętnie pomagam ludziom , jak pieska nauczyć tego czy tamtego, bądż jak go wychować jeśli mają problem i zwracają się z tym do mnie. Wiesz z reguły nie chodzi o to, że ilość psów przejawia się w Twojej wiedzy o wychowaniu - nie o to chodzi, bo mając nawet 5 psów człowiek może mieć małe pojęcie niż ten co ma 1 a świetnie wychowanego.
| Patrycja2010 napisał/a: | | Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-) |
a ja bym nic nie zmieniała. Po co ? skoro Justynie i jej pieskowi pasują takie pory dnia na określone spacery czy ćwiczenia to po co to zmieniać? Pies i tak spędza bardzo dużo czasu na zewnątrz, a czy to rano będzie rower czy po południu to nie ma większego znaczenia, bo poza rowerem pies ma spacery i wszelkie ćwiczenia - prace z psem, co w szczególności sobie cenie u właścicieli, , kontakt, zajęcie ze zwierzakiem . Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela |
Kochana efcyk<czy jak ci tam> Nie mam pojecia do czego dązysz ale odpowiem na twoje bezmyslne wypowiedzi... Po pierwsze z tego co wywnioskowałam z jej wypowiedzi to jej pies jest na dworze 7-8-9 godzin a ona poleciła komuś 3 h ! to jest troche dziwne... I naucz ię czytać ze zrozumieniem posty Justynki..."Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze. " <---- z tego co napisała Justynka to doradza komuś w sposób, jaki ona nie czyni, tylko gorszy...
Po drugie... Kochana, ja napisałam że ja wiem, o wystawach, nie napisałam że ona nie, a to ciebie nie dotyczy bo to nie było do ciebie! Aha, czyli twierdzisz że ty wiesz więcej odemnie bo masz 1 psa, a ja 4? hmm ciekawe podejście...widzę bardzo siebie cenisz i jesteś sttttraaaasznie skromna...ale cóż ..tylko pozazdrościć... A ja do ciebie nie napisałam o zmienianiu pory dnia na rower!Nie wypowiadaj się, jeśli piszę z kim innym --to mnie troche irytuje! A jeśli jesteś już tak wścibska to ja tylko zaproponowałam, bo ostatnio gadałam z hodowcą o Onkach i spacerach etc... chciałam dobrze... ehh. na forum myślą tylko o tym by zkrytykowac.... ehh..
"Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela [/quote]"
O kim piszesz? bo mam wrażenie że to troche ciebie dotyczy..;] nie wiem po co to napisałaś... czego to mialo dotyczyć ale ok...
Aha i tak żebyś była mniej złośliwa to Wesołych swiąt ci zyczę... Bądź milsza na przyszlość |
|
|
|
 |
Patrycja2010
|
Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 23:22
|
|
|
| Justyna napisał/a: | A ja bym nie zmieniała. Dlatego, ze wieczorem-jest cwiczak, sa treningi. Najbardziej lubimy pracowac wieczorem. Dlaczego-bo z reguły jest mniej ludzi niz rano, mniej psów itp.
Pozatym na godziny treningów klubowych-nie mam wpływu.
Ok, tylko zaproponowałam, tylko to lepiej "wpłynęłoby" na psa.
| Cytat: | | No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? Pisz jak ty myślisz i jak ma twój pies a nie:-) Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-) |
Tak? Mój pies jest psem SPORTOWYM. Wystawy mnie nie interesuja. Wystawy-ok jak ktoś chce hodowac. sama wystawa nie jest żadnym wyznacznikiem, ani wiedzy kynologicznej, ani wychowania. Skor masz wystawowe owczarki rozumiem, że robisz z nimi PT i IPO? |
No to może ktoś też chce mieć psa sportowego? a ty mu doradzasz na spacery tyle, ile ty byś nie pomyslała nawet zeby spędzić ze swoim... To co że cię nie interesują,,, Ale mogłabyś to zrobić dla psa... a nie myśleć sama o sobie.. Zobaczyć jak ocenią twego psa.. Od jednej wysstwy by ci się paznokieć nie złamał...Ja myslę o swoich psach, dlatego daje im i wystawy i sport... Troszczę się o nie!~ Jasne! cwiczymy również w klubach... oraz Agility, flyball, freesby oraz dłuuugaśne spacerki:) |
|
|
|
 |
effcyk

Wpisz pięć dowolnych liter: black
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 01 Lis 2009 Posty: 289 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 09:21
|
|
|
Patrycja2010, nie wiem po co się tak znawczynio < JAKAŚ TAM> pieklisz. Ale pisanie , ze "masz doświadczenie w wychowaniu i wystawianiu" to takie bzdety sobie w buty schowaj. Każdy musi mieć doświadczenie w wychowaniu skoro ma psa - mniejsze lub większe.
Pies Justyny spędza 7-9 h na dworze? super i sama dziewczyna świetnie zaproponowała komuś MINIMUM 3 godziny!!! MINIMUM oznacza że co najmniej 3 h, czyli powinni być to nawet 5 czy 6. Nie każdy jednak ma w diabła czasu, żeby z psem siedziec 9 h na dworze - ale powinien jak to Justyna określiła MINIMUM 3h, także ktoś zanim psa kupi zda sobie sprawę ile czasu takie zwierze wymaga.
| Patrycja2010 napisał/a: | | "Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze. " <---- z tego co napisała Justynka to doradza komuś w sposób, jaki ona nie czyni, tylko gorszy... |
A nie przyszło Ci do tej "mądrej" głowki, że Justyna miała na myśli to, że ona z psem nie chodzi wokoło osiedla 3h tylko te 3h spędza na frisbee albo na innych sportach? Justyna napisała "nie napisałam , że ja tyle chodzę" .... a chodzić, a ćwiczyć z psem to duża różnica.
| Patrycja2010 napisał/a: | | Po drugie... Kochana, ja napisałam że ja wiem, o wystawach, nie napisałam że ona nie, a to ciebie nie dotyczy bo to nie było do ciebie! |
Czyli twierdzisz, ze to jest świetny temat by chwalić się ile wystaw zaliczyłaś ? fajnie, ale jakoś na nas nie robi to większego wrażenia. Co mnie to obchodzi, że psy wystawiasz? A ima się to do postów o spacerach z psem jak piernik do wiatraka.... a tematu o karmach to juz w ogóle.
| Patrycja2010 napisał/a: | | Ja myslę o swoich psach, dlatego daje im i wystawy i sport... |
Czy uważasz że dla psa wystawianie, pośród mnóstwa nieznajomych ludzi i psów jest czym równie przyjemnym niż spacery z psami i właścicielem? Czy wystawiając psy myślisz właśnie o nich czy o sobie? Bo czy pies jest wystawiany czy nie - to dla niego nie ma większej różnicy, dla właściciela owszem - zrobi hodowlankę to zarobi na pieskach.
| Patrycja2010 napisał/a: | | Aha, czyli twierdzisz że ty wiesz więcej odemnie bo masz 1 psa, a ja 4? hmm ciekawe podejście...widzę bardzo siebie cenisz i jesteś sttttraaaasznie skromna...ale cóż ..tylko pozazdrościć... |
A jestem skromna, tak jak i ty widzę. Ktoś mający jednego psa, może go swietnie wychować niż ten kto ma 4 czy więcej ( ale nie napisałam, że ten kto ma więcej niż 1 czy 2 nie potrafi wychować psów równie dobrze) . I pisząc, ze masz doświadczenie w wychowaniu bo masz 4 psy sama się ośmieszasz kobieto. Czyli co? ja mając jednego psa jestem kompletnym laikiem w wychowywaniu psów? To tak strasznie chciałaś przekazać? Świetnie, może dokupie jeszcze ze 3 psy i wtedy docenisz moje doświadczenie w wychowaniu... Zapraszam do siebie, zobaczysz jak mój JEDEN pies jest wychowany, może zdanie zmienisz.
| Patrycja2010 napisał/a: | | A ja do ciebie nie napisałam o zmienianiu pory dnia na rower!Nie wypowiadaj się, jeśli piszę z kim innym --to mnie troche irytuje! A jeśli jesteś już tak wścibska to ja tylko zaproponowałam, bo ostatnio gadałam z hodowcą o Onkach i spacerach etc... chciałam dobrze... ehh. na forum myślą tylko o tym by zkrytykowac.... ehh.. |
Oj zirytowałaś się? przykro mi ... po kiego grzyba wciskasz dziewczynie zmiane godzin zajęć z psem, skoro do tej pory wszystko jej i psu pasowało ? AAAA już wiem po kiego... BO PRZECIEZ JESTEŚ WŁAŚCICIELKĄ 4 PSÓW!! więc masz większe doświadczenie ......
| Patrycja2010 napisał/a: | | "Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela | "
| Cytat: | O kim piszesz? bo mam wrażenie że to troche ciebie dotyczy..;] nie wiem po co to napisałaś... czego to mialo dotyczyć ale ok...
Aha i tak żebyś była mniej złośliwa to Wesołych swiąt ci zyczę... Bądź milsza na przyszlość | [/quote]
A skąd wiesz, że nie pisze o Tobie? Ja swoim psem zajmuje się chętnie, ćwiczymy frisbee, pies dużo pływa , aportuje . A czego miało się to tyczyć? a no tego, że pochwalam prace z psem a nie tylko bezsensowne spacerowanie - skoro nie zrozumiałaś mojego posta to nie cytuj go i nie interpretuj własnymi bzdurami skoro nie wiesz o co chodzi.
Również Życze Wesołych Świąt - bądż MĄDZREJSZA W TYM CO WYPISUJESZ a przedewszystkim najpierw pomyśl jeszcze sto razy zanim zaczniesz wypisywać bzdety i na przyszłość - nie ciskaj w ludzi jadem - bo to się dopiero nazywa "kulturka"....
A ja za taką "kulturkę" odwidzieczam się tym samym. Jeżeli chcesz jeszcze podyskutować to zapraszam na PW. |
_________________ http://portal.labradory.info/ |
|
|
|
 |
Justyna
Instruktor-sta?ysta

|
Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 12:08
|
|
|
Bardzo mnie interesuje jak możesz cwiczyć agilituy czy flayball na spacerach???
Nosisz ze soba tor? Pozatym wiesz 3 godziny z psem, jeśli ktoś chce miec poprostu psa- w zupełności wystarcza. Nie każdy ma czas łazić tyle co ja-ja nie pracuje. I daruj sobie takie teksty. Pozatym wystawa nic psu nie daje. na wystawie nie sprawdza sie charakteru-skoro jestes takim znawca powinnaś wiedzieć. Dlatego cenie sobie sport-to jest coś co ja robie sama, moja praca, sprawiajaca mi większą frajde. I czasowo zamiast jechac na wystawe-wole iść na trening albo jechac na zawody.
A skoro ty jesteś znawć a owczarków niemieckich i super trenerem-napewno robisz z nimi IPO, slady i PT-może sie pochwalisz osiągnięciami? Może napiszesz u kogo ćwixczysz? |
|
|
 |
 |
 |
 |
27% |
805/2982 |
|