Godziny spacerów - na forum o psach. Zaprasamy się do zapoznania się z tematem Godziny spacerów oraz do dyskusji na naszym forum. Gdy dowiesz się już wszystkiego na temat "Godziny spacerów" - zapraszamy też do innych popularnych sekcji forum, takich jak pielęgnacja psów, gdzie dowiesz się jak dbać o swojego pieska, choroby psów, gdzie uzyskasz odpowiedzi związane ze zdrowiem twojego pieska, czy żywienie psów, gdzie podyskutujesz na temat psich przysmaków.

Godziny spacerów

Psie forum, psy forum
Opinie, dyskusje, komentarze, forum o psach
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Szukaj na forum o psach:
Godziny spacerów

Poprzedni temat «» Następny temat
Godziny spacerów
Autor Wiadomość
Patrycja2010 

Wysłany: 30 Marzec 2010, 21:54   

Justyna napisał/a:
Cytat:
zgadzam sie z kolegą pies może jeść dużo ale najważniejszy jest RUCH .przecież to spali.ważne jest to żeby trening był systematyczny.codzienie 45min z pieskiem pobiegać.a po tygodniu zobaczysz efekty.i w cale nie trzeba mu zmieniać karmy.

45min? To chyba na porannym spacerze, na popołudniowym z dwie godziny i wieczornym-no może być 45min.
45 min to może i wystarczy-dla ratklerka. przy dużym i średnim psie ruch to minimum 3 godziny

Ja z psami chodzę rano 1h, po południu z 3-4 h i wieczorem 1h .. popołudniowe spacery spędzam na rzucaniu freesby, ćwiczeniu, agility etc... oraz na porządnym wybieganiu...Moim zdaniem Justyno 2 h to za mało, by pies był na prawdę szczęśliwy i na prawdę się wybiegał.. przemyśl sobie:) A jakiego masz psiaka?

Poziom: 4 HP   2%   1/61
   MP   100%   29/29
   EXP   63%   7/11
Justyna 
Instruktor-sta?ysta

Wpisz pięć dowolnych liter: RULEZ
Pomogła: 31 razy
Wysłany: 31 Marzec 2010, 09:50   

Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze.
Ja mam owczarka niemieckiego-rano dwie godziny rowerek, po południu 3-4-5godzin spacerek z praca, (zalezy czy idziemy na trening), w międzyczasie nauka sztuczek, komend-w domu, potem treningi w klubie(frisbee, flayball, agility)treningi posłuszenstwa-we własnym zakresie, no i wiecvzorny spacer-ze dwie godziny.

http://www.stoppseudohodowcom.org/

Poziom: 33 HP   27%   805/2982
   MP   0%   0/1424
   EXP   79%   93/117
Patrycja2010 

Wysłany: 31 Marzec 2010, 16:28   

Justyna napisał/a:
Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze.
Ja mam owczarka niemieckiego-rano dwie godziny rowerek, po południu 3-4-5godzin spacerek z praca, (zalezy czy idziemy na trening), w międzyczasie nauka sztuczek, komend-w domu, potem treningi w klubie(frisbee, flayball, agility)treningi posłuszenstwa-we własnym zakresie, no i wiecvzorny spacer-ze dwie godziny.

No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? Pisz jak ty myślisz i jak ma twój pies a nie:-) Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-)

MP   100%   29/29
   EXP   63%   7/11
Reklama
Administrator
Dopisz komentarz do postu  

effcyk 

Wpisz pięć dowolnych liter: black
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 09:14   

Patrycja2010 napisał/a:
No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty?

jak mniej czasu, skoro pies Justyny jest na dworze 3-4 godziny a i ona sama poleciła komuś
Justyna napisał/a:
minimum 3 godziny
.

Patrycja2010 napisał/a:
Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy?

Z tego co wiem Justyna pieska nie wystawia, ale nie oznacza to, że nie jeżdzi, nie obserwuje i nie ma o tym jakiegoś pojęcia. Czy trzeba psa wystawiać, żeby mieć pojęcie o wystawach? nie sądze.
A i jeszcze jedna kwestia, to że masz 4 psy w domu a np. Justyna czy ja jednego, nie oznacza również, że mało wiemy o wychowaniu psów. Tak jak i Ty wiesz coś o wychowaniu, tak i my też wiemy coś o wychowaniu - bo Justyna ma DONka, ja Labka - także każda z nas wie, co taki pies wymaga, jak go wychować, jak spędzać z nim czas - pozatym mój obecny lab nie jest moim 1 psem. Z psami mam kontakt od kiedy się urodziłam, czyli jakieś 22 lata, a i chętnie pomagam ludziom , jak pieska nauczyć tego czy tamtego, bądż jak go wychować jeśli mają problem i zwracają się z tym do mnie. Wiesz z reguły nie chodzi o to, że ilość psów przejawia się w Twojej wiedzy o wychowaniu - nie o to chodzi, bo mając nawet 5 psów człowiek może mieć małe pojęcie niż ten co ma 1 a świetnie wychowanego.

Patrycja2010 napisał/a:
Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-)

a ja bym nic nie zmieniała. Po co ? skoro Justynie i jej pieskowi pasują takie pory dnia na określone spacery czy ćwiczenia to po co to zmieniać? Pies i tak spędza bardzo dużo czasu na zewnątrz, a czy to rano będzie rower czy po południu to nie ma większego znaczenia, bo poza rowerem pies ma spacery i wszelkie ćwiczenia - prace z psem, co w szczególności sobie cenie u właścicieli, , kontakt, zajęcie ze zwierzakiem . Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela :-?

Poziom: 15 HP   9%   43/488
   MP   100%   233/233
   EXP   91%   32/35
Justyna 
Instruktor-sta?ysta

Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 12:13   

A ja bym nie zmieniała. Dlatego, ze wieczorem-jest cwiczak, sa treningi. Najbardziej lubimy pracowac wieczorem. Dlaczego-bo z reguły jest mniej ludzi niz rano, mniej psów itp.
Pozatym na godziny treningów klubowych-nie mam wpływu.

Cytat:
No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty? Pisz jak ty myślisz i jak ma twój pies a nie:-) Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy? Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-)

Tak? Mój pies jest psem SPORTOWYM. Wystawy mnie nie interesuja. Wystawy-ok jak ktoś chce hodowac. sama wystawa nie jest żadnym wyznacznikiem, ani wiedzy kynologicznej, ani wychowania. Skor masz wystawowe owczarki rozumiem, że robisz z nimi PT i IPO?

MP   0%   0/1424
   EXP   79%   93/117
elizabetka 

Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 12:27   

Witam Wszystkich:)
Mam takie pytanie, czy ktos z Was daje swojemu pieskowi karme Arion Light :?: , chodzi mi konkretnie o dawkowanie. Kupilam karme na wage i nie znam dawkowania.
Byłabym wdzieczna o podanie tabelki z dawkowaniem tejże karmy. :-)

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Patrycja2010 

Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 23:16   

effcyk napisał/a:
Patrycja2010 napisał/a:
No to w takim razie twierdzisz że inni mają mniej czasu poświęcać psowi na spacery niż ty?

jak mniej czasu, skoro pies Justyny jest na dworze 3-4 godziny a i ona sama poleciła komuś
Justyna napisał/a:
minimum 3 godziny
.

Patrycja2010 napisał/a:
Ja mam 2 Owczarki niemieckie i 2 goldeny, dlatego wiem coś o wychowaniu i wystawach... A jeździsz z nim na wystawy?

Z tego co wiem Justyna pieska nie wystawia, ale nie oznacza to, że nie jeżdzi, nie obserwuje i nie ma o tym jakiegoś pojęcia. Czy trzeba psa wystawiać, żeby mieć pojęcie o wystawach? nie sądze.
A i jeszcze jedna kwestia, to że masz 4 psy w domu a np. Justyna czy ja jednego, nie oznacza również, że mało wiemy o wychowaniu psów. Tak jak i Ty wiesz coś o wychowaniu, tak i my też wiemy coś o wychowaniu - bo Justyna ma DONka, ja Labka - także każda z nas wie, co taki pies wymaga, jak go wychować, jak spędzać z nim czas - pozatym mój obecny lab nie jest moim 1 psem. Z psami mam kontakt od kiedy się urodziłam, czyli jakieś 22 lata, a i chętnie pomagam ludziom , jak pieska nauczyć tego czy tamtego, bądż jak go wychować jeśli mają problem i zwracają się z tym do mnie. Wiesz z reguły nie chodzi o to, że ilość psów przejawia się w Twojej wiedzy o wychowaniu - nie o to chodzi, bo mając nawet 5 psów człowiek może mieć małe pojęcie niż ten co ma 1 a świetnie wychowanego.

Patrycja2010 napisał/a:
Ja bym zmieniła coś w twoim zaplanowanym "czasie" , lepiej zamienić, że wieczorem rower, a rano spacery;-)

a ja bym nic nie zmieniała. Po co ? skoro Justynie i jej pieskowi pasują takie pory dnia na określone spacery czy ćwiczenia to po co to zmieniać? Pies i tak spędza bardzo dużo czasu na zewnątrz, a czy to rano będzie rower czy po południu to nie ma większego znaczenia, bo poza rowerem pies ma spacery i wszelkie ćwiczenia - prace z psem, co w szczególności sobie cenie u właścicieli, , kontakt, zajęcie ze zwierzakiem . Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela :-?

Kochana efcyk<czy jak ci tam> Nie mam pojecia do czego dązysz ale odpowiem na twoje bezmyslne wypowiedzi... Po pierwsze z tego co wywnioskowałam z jej wypowiedzi to jej pies jest na dworze 7-8-9 godzin a ona poleciła komuś 3 h ! to jest troche dziwne... I naucz ię czytać ze zrozumieniem posty Justynki..."Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze. " <---- z tego co napisała Justynka to doradza komuś w sposób, jaki ona nie czyni, tylko gorszy...

Po drugie... Kochana, ja napisałam że ja wiem, o wystawach, nie napisałam że ona nie, a to ciebie nie dotyczy bo to nie było do ciebie! Aha, czyli twierdzisz że ty wiesz więcej odemnie bo masz 1 psa, a ja 4? hmm ciekawe podejście...widzę bardzo siebie cenisz i jesteś sttttraaaasznie skromna...ale cóż ..tylko pozazdrościć... A ja do ciebie nie napisałam o zmienianiu pory dnia na rower!Nie wypowiadaj się, jeśli piszę z kim innym --to mnie troche irytuje! A jeśli jesteś już tak wścibska to ja tylko zaproponowałam, bo ostatnio gadałam z hodowcą o Onkach i spacerach etc... chciałam dobrze... ehh. na forum myślą tylko o tym by zkrytykowac.... ehh..

"Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela :-? [/quote]"
O kim piszesz? bo mam wrażenie że to troche ciebie dotyczy..;] nie wiem po co to napisałaś... czego to mialo dotyczyć ale ok...
Aha i tak żebyś była mniej złośliwa to Wesołych swiąt ci zyczę... Bądź milsza na przyszlość

MP   100%   29/29
   EXP   63%   7/11
Patrycja2010 

Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 23:22   

Justyna napisał/a:
A ja bym nie zmieniała. Dlatego, ze wieczorem-jest cwiczak, sa treningi. Najbardziej lubimy pracowac wieczorem. Dlaczego-bo z reguły jest mniej ludzi niz rano, mniej psów itp.
Pozatym na godziny treningów klubowych-nie mam wpływu.

Ok, tylko zaproponowałam, tylko to lepiej "wpłynęłoby" na psa.

Cytat:

Tak? Mój pies jest psem SPORTOWYM. Wystawy mnie nie interesuja. Wystawy-ok jak ktoś chce hodowac. sama wystawa nie jest żadnym wyznacznikiem, ani wiedzy kynologicznej, ani wychowania. Skor masz wystawowe owczarki rozumiem, że robisz z nimi PT i IPO?

No to może ktoś też chce mieć psa sportowego? a ty mu doradzasz na spacery tyle, ile ty byś nie pomyslała nawet zeby spędzić ze swoim... To co że cię nie interesują,,, Ale mogłabyś to zrobić dla psa... a nie myśleć sama o sobie.. Zobaczyć jak ocenią twego psa.. Od jednej wysstwy by ci się paznokieć nie złamał...Ja myslę o swoich psach, dlatego daje im i wystawy i sport... Troszczę się o nie!~ Jasne! cwiczymy również w klubach... oraz Agility, flyball, freesby oraz dłuuugaśne spacerki:)

MP   100%   29/29
   EXP   63%   7/11
effcyk 

Wpisz pięć dowolnych liter: black
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 09:21   

Patrycja2010, nie wiem po co się tak znawczynio < JAKAŚ TAM> pieklisz. Ale pisanie , ze "masz doświadczenie w wychowaniu i wystawianiu" to takie bzdety sobie w buty schowaj. Każdy musi mieć doświadczenie w wychowaniu skoro ma psa - mniejsze lub większe.
Pies Justyny spędza 7-9 h na dworze? super i sama dziewczyna świetnie zaproponowała komuś MINIMUM 3 godziny!!! MINIMUM oznacza że co najmniej 3 h, czyli powinni być to nawet 5 czy 6. Nie każdy jednak ma w diabła czasu, żeby z psem siedziec 9 h na dworze - ale powinien jak to Justyna określiła MINIMUM 3h, także ktoś zanim psa kupi zda sobie sprawę ile czasu takie zwierze wymaga.
Patrycja2010 napisał/a:
"Napisałam 3 godziny minimum-nie napisałam, że ja tyle chodze. " <---- z tego co napisała Justynka to doradza komuś w sposób, jaki ona nie czyni, tylko gorszy...

A nie przyszło Ci do tej "mądrej" głowki, że Justyna miała na myśli to, że ona z psem nie chodzi wokoło osiedla 3h tylko te 3h spędza na frisbee albo na innych sportach? Justyna napisała "nie napisałam , że ja tyle chodzę" .... a chodzić, a ćwiczyć z psem to duża różnica.

Patrycja2010 napisał/a:
Po drugie... Kochana, ja napisałam że ja wiem, o wystawach, nie napisałam że ona nie, a to ciebie nie dotyczy bo to nie było do ciebie!

Czyli twierdzisz, ze to jest świetny temat by chwalić się ile wystaw zaliczyłaś ? fajnie, ale jakoś na nas nie robi to większego wrażenia. Co mnie to obchodzi, że psy wystawiasz? A ima się to do postów o spacerach z psem jak piernik do wiatraka.... a tematu o karmach to juz w ogóle.
Patrycja2010 napisał/a:
Ja myslę o swoich psach, dlatego daje im i wystawy i sport...

Czy uważasz że dla psa wystawianie, pośród mnóstwa nieznajomych ludzi i psów jest czym równie przyjemnym niż spacery z psami i właścicielem? Czy wystawiając psy myślisz właśnie o nich czy o sobie? Bo czy pies jest wystawiany czy nie - to dla niego nie ma większej różnicy, dla właściciela owszem - zrobi hodowlankę to zarobi na pieskach.

Patrycja2010 napisał/a:
Aha, czyli twierdzisz że ty wiesz więcej odemnie bo masz 1 psa, a ja 4? hmm ciekawe podejście...widzę bardzo siebie cenisz i jesteś sttttraaaasznie skromna...ale cóż ..tylko pozazdrościć...

A jestem skromna, tak jak i ty widzę. Ktoś mający jednego psa, może go swietnie wychować niż ten kto ma 4 czy więcej ( ale nie napisałam, że ten kto ma więcej niż 1 czy 2 nie potrafi wychować psów równie dobrze) . I pisząc, ze masz doświadczenie w wychowaniu bo masz 4 psy sama się ośmieszasz kobieto. Czyli co? ja mając jednego psa jestem kompletnym laikiem w wychowywaniu psów? To tak strasznie chciałaś przekazać? Świetnie, może dokupie jeszcze ze 3 psy i wtedy docenisz moje doświadczenie w wychowaniu... Zapraszam do siebie, zobaczysz jak mój JEDEN pies jest wychowany, może zdanie zmienisz.
Patrycja2010 napisał/a:
A ja do ciebie nie napisałam o zmienianiu pory dnia na rower!Nie wypowiadaj się, jeśli piszę z kim innym --to mnie troche irytuje! A jeśli jesteś już tak wścibska to ja tylko zaproponowałam, bo ostatnio gadałam z hodowcą o Onkach i spacerach etc... chciałam dobrze... ehh. na forum myślą tylko o tym by zkrytykowac.... ehh..

Oj zirytowałaś się? przykro mi :mrgreen: ... po kiego grzyba wciskasz dziewczynie zmiane godzin zajęć z psem, skoro do tej pory wszystko jej i psu pasowało ? AAAA już wiem po kiego... BO PRZECIEZ JESTEŚ WŁAŚCICIELKĄ 4 PSÓW!! więc masz większe doświadczenie ...... :mrgreen: :mrgreen:

Patrycja2010 napisał/a:
"Bo jak widze kogoś, spacerującego sobie tylko z powolnym , znudzonym psem - to nie wiem kogo mi bardziej żał psa czy właściciela
"
Cytat:
O kim piszesz? bo mam wrażenie że to troche ciebie dotyczy..;] nie wiem po co to napisałaś... czego to mialo dotyczyć ale ok...
Aha i tak żebyś była mniej złośliwa to Wesołych swiąt ci zyczę... Bądź milsza na przyszlość
[/quote]
A skąd wiesz, że nie pisze o Tobie? Ja swoim psem zajmuje się chętnie, ćwiczymy frisbee, pies dużo pływa , aportuje . A czego miało się to tyczyć? a no tego, że pochwalam prace z psem a nie tylko bezsensowne spacerowanie - skoro nie zrozumiałaś mojego posta to nie cytuj go i nie interpretuj własnymi bzdurami skoro nie wiesz o co chodzi.
Również Życze Wesołych Świąt - bądż MĄDZREJSZA W TYM CO WYPISUJESZ a przedewszystkim najpierw pomyśl jeszcze sto razy zanim zaczniesz wypisywać bzdety i na przyszłość - nie ciskaj w ludzi jadem - bo to się dopiero nazywa "kulturka"....
A ja za taką "kulturkę" odwidzieczam się tym samym. Jeżeli chcesz jeszcze podyskutować to zapraszam na PW.

Poziom: 15 HP   9%   43/488
   MP   100%   233/233
   EXP   91%   32/35
Justyna 
Instruktor-sta?ysta

Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 12:08   

Bardzo mnie interesuje jak możesz cwiczyć agilituy czy flayball na spacerach???
Nosisz ze soba tor? Pozatym wiesz 3 godziny z psem, jeśli ktoś chce miec poprostu psa- w zupełności wystarcza. Nie każdy ma czas łazić tyle co ja-ja nie pracuje. I daruj sobie takie teksty. Pozatym wystawa nic psu nie daje. na wystawie nie sprawdza sie charakteru-skoro jestes takim znawca powinnaś wiedzieć. Dlatego cenie sobie sport-to jest coś co ja robie sama, moja praca, sprawiajaca mi większą frajde. I czasowo zamiast jechac na wystawe-wole iść na trening albo jechac na zawody.
A skoro ty jesteś znawć a owczarków niemieckich i super trenerem-napewno robisz z nimi IPO, slady i PT-może sie pochwalisz osiągnięciami? Może napiszesz u kogo ćwixczysz?

MP   0%   0/1424
   EXP   79%   93/117
Odpowiedz do tematu